Exkluzivní nabídka zemědělské usedlosti včetně 35ha louky a lesy Stráž pod Ralskem

Lokalita: Stráž pod Ralskem, Česká Lípa

Evidenční číslo:
2173
Typ:
Domy
Druh:
prodej
Adresa:
Stráž pod Ralskem, Česká Lípa
Cena:
26 000 000Kč
Poznámka k ceně:
kompletní cena
Plocha pozemku:
350913 m2
Plocha obytná:
1000 m2
Stav:
Dobrý
Umístění:
Samota
Typ budovy:
Vícegenerační
Konstrukce:
Smíšená

Popis nemovitosti

Představujeme Vám jedinečnou nabídku s impozantní budoucností pro náročné investory, farmáře, přírodní nadšence a každého, kdo hledá klidné a inspirativní bydlení v kombinaci s podnikáním Tato exkluzivní zemědělská usedlost, která byla v minulosti panským dvorem, se rozkládá na ploše 350.913 m2 v malebném katastrálním území Stráž pod Ralskem. Pozemky ( louky a lesy) navazují přímo na budovy a tvoří tak jedinečný celek.
Nabídka Zahrnuje:- Obytný třípodlažní dům - Hospodářské budovy (chlévy a stodola)- Rozsáhlé pozemky (lesy, louky, vodní plochy)
Obytný Prostor:
Třípodlažní patrový dům v bloku nabízí prostorné a flexibilní bydlení ( 2 křídla a v nich samostatné bytové jednotky). Jeho charakter a rozložení poskytuje ideální podmínky pro vytvoření vícegeneračního domova nebo pro rozvoj penzionu spojeného s farmou. Užitná plocha domu je perfektně dimenzovaná pro komfortní život i podnikání.
Lokalita a Přírodní Krása:
Nemovitost se nachází v oblasti, kde byla zastavena těžba uranu, a je nyní v pronájmu státnímu podniku Diamo ( pouze v okolí vrtů). V současné době zde probíhá rozsáhlá sanace a rekultivace hlubiných těžebních vrtů ( cca 200m hlubokých) a dokončení sanace je plánováno do roku 2030. Tato lokalita je skutečným klenotem uprostřed nedotčené přírody, obklopená borovými lesy a pískovcovými útvary. Je v těsné blízkosti přírodních rezervací, jako je vrch Ralsko a Hamerské jezero, což zdůrazňuje její jedinečný charakter a nabízí neopakovatelné možnosti pro turistiku a relaxaci.
Možnosti Využití:
Tato nemovitost je jako stvořená pro ty, kdo chtějí spojit život s přírodou, ať už v podobě menší farmy, rodinného bydlení, penzionu atp. Je to ideální volba pro podnikavé lidi s vizi budoucnosti, kteří hledají místo s potenciálem a příležitostí k rozvoji svých snů a ambicí.
Stav Objektu:
Stav objektu je velmi dobrý a je připraven na případné renovace či modernizace podle přání nového majitele. Tato flexibilita zajišťuje, že můžete usedlost přetvořit přesně podle svých představ.

Základní info

Umístění:
Samota
Typ objektu:
Vícegenerační
Konstrukce:
Smíšená
Adresa:
Stráž pod Ralskem, Česká Lípa

Plochy

Plocha zastavená::
750m2
Plocha zahrady::
2000m2

Počty místností, umístění

Počet NP::
2
Typ objektu::
patrový

Energetická náročnost budovy/bytu

Třída en. náročnosti::
E - Nehospodárná
Podle vyhlášky::
vyhláška č. 264/2020 Sb.

Máte otázku?